Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Ασκληπιός | ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
Το Ιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο «Ασκληπιός» ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί στο κέντρο της Πρέβεζας σε ένα άνετο και πολιτισμένο χώρο 300τμ, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Διαγνωστικού Ακτινολογικού Κέντρου. Το πολιτισμένο μας περιβάλλον απαλλάσσει τον άνθρωπο από το άγχος της ιατρικής εξέτασης, ενώ η φροντίδα του προσωπικού μας, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
asklipios,preveza,diagnostiko
16881
single,single-post,postid-16881,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

techo

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Η ψηφιακή απεικόνιση είναι η σύγχρονη πραγματικότητα στην ακτινοδιαγνωστική.

Βασική προϋπόθεση είναι η ψηφιακή λήψη της εικόνας, να έχει την κατάλληλη ανάλυση ώστε να επιτρέπει την απεικόνιση του ανθρώπινου οργανισμού χωρίς απώλειες πληροφοριών.

 

Η ψηφιακή λήψη της εικόνας επιτυγχάνεται στο Εργαστήριό μας χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μεθόδους λήψης καθώς και τεχνικές πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ιατρείο μας κάθε ακτινολογική εικόνα που παράγεται βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή.

Η ψηφιακή λήψη της εικόνας στην συνέχεια απεικονίζεται στην οθόνη ενός σταθμού εργασίας (Work Station), είτε μέσω λέιζερ κάμερας σε φίλμ.

Oι εξειδικευμένοι σταθμοί εργασίας του Εργαστηρίου μας σε συνδυασμό με τα κατάλληλα ιατρικά προγράμματα λογισμικού (software) δίνουν τη δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων που ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα. Κάθε εικόνα αναλύεται και επεξεργάζεται άμεσα και ολοκληρωμένα στις διαγνωστικές αυτές οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Τέλος η ψηφιακή εικόνα αποστέλλεται στο σύστημα αποθήκευσης (Server) όπου είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα διαχείρισης των εικόνων γνωστό ως PACS SYSTEM.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος διαχείρισης/αποθήκευσης ψηφιακών εικόνων (PACS) είναι:

Η εξέταση σας βρίσκεται πάντα αποθηκευμένη, για πολλά χρόνια, έτοιμη να ανακληθεί σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή όταν την χρειαστείτε. Επίσης ο Ακτινοδιαγνώστης του Εργαστηρίου μας έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει ανά πάσα στιγμή παλαιότερη εξέτασής σας για σύγκριση.

Η διάγνωση γίνεται μελετώντας την εξέταση μέσω εικόνας υπολογιστή και όχι από το φιλμ. Η μελέτη στην οθόνη του σταθμού εργασίας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η εικόνα μπορεί να μεγεθυνθεί, ή να αυξηθεί η ευκρίνειά της. Μία καινούργια εξέταση μπορεί να συγκριθεί στην οθόνη με την παλιά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να διαφύγουν ευρήματα. Οι εικόνες μπορεί να ανασυνθεθούν, ή να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη εικόνα και έτσι να πάρουμε περισσότερο σαφείς πληροφορίες.

Οι εξετάσεις σε ψηφιακή μορφή μπορούν εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα να σταλούν οπουδήποτε, είτε με τη μορφή οπτικού δίσκου (cd), είτε με τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Διατίθονται πάντα αντίγραφα των εξετάσεων, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, προκειμένου να τα προσκομίσετε στον θεράποντα ιατρό σας, απομακρυσμένα. Δίδεται έτσι στον κλινικό γιατρό που σας παρακολουθεί η δυνατότητα να δει τις εξετάσεις σας και να σας δώσει τηλεφωνικές οδηγίες.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας ολόκληρο τον Ιατρικό σας φάκελο τακτοποιημένο και ταξινομημένο σε ένα μόνο ψηφιακό δίσκο (CD). Έτσι δεν δημιουργείται σύγχυση με διαφορετικά φίλμς και πολλές διαφορετικές εξετάσεις χωρίς ταξινόμηση.



Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την εξέταση που σας ενδιαφέρει.
ΤΗΛ.: 26820 89800/89801