Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Ασκληπιός | ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Το Ιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο «Ασκληπιός» ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί στο κέντρο της Πρέβεζας σε ένα άνετο και πολιτισμένο χώρο 300τμ, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Διαγνωστικού Ακτινολογικού Κέντρου. Το πολιτισμένο μας περιβάλλον απαλλάσσει τον άνθρωπο από το άγχος της ιατρικής εξέτασης, ενώ η φροντίδα του προσωπικού μας, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
asklipios,preveza,diagnostiko
17405
single,single-post,postid-17405,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

mastos-25-3

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο όρος «καρκίνος του μαστού» αναφέρεται στην ανάπτυξη κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού. Αποτελεί μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό.
Προκαλείται από ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό παθολογικών κυττάρων που ως αποτέλεσμα προκαλούν το σχηματισμό κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού και ουσιαστικά αποτελεί κυτταρική νόσο. Τα παθολογικά αυτά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα εξάπλωσης σε γειτονικούς ιστούς με δυσάρεστες συνέπειες για ολόκληρο τον οργανισμό.
Η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου σε άντρες είναι υπαρκτή αλλά πολύ μικρή. Στις γυναίκες ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συνηθισμένη διάγνωση καρκίνου απειλητικού για τη ζωή και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο των πνευμόνων. Η ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας. Περίπου 78% των καρκίνων του μαστού ανακαλύπτονται σε γυναίκες μεγαλύτερες των 50 ετών.
Αν ο καρκίνος ανιχνευτεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, υπάρχει 90 με 95% πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας.
Με την αύξηση των μαστογραφιών και άλλων μεθόδων εξέτασης οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Σήμερα το 75% των γυναικών με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο αναρρώνουν πλήρως.



Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την εξέταση που σας ενδιαφέρει.
ΤΗΛ.: 26820 89800/89801